top of page

Recepta: crema de nous i xocolata

Updated: Nov 17, 2021

La xocolata i les avellanes formen una parella magnífica, és una de les combinacions que més ens agraden amb la xocolata, segurament ho descobrim amb les cremes per untar, amb els bombons… però què cal dir de la combinació de la xocolata i les nous, per exemple en un brownie… bona oi?, doncs imagineu aquesta Crema de xocolata i nous.


Aquesta crema de xocolata i nous per untar és una meravella per poder gaudir d'una crema de xocolata casolana, única, natural, nutritiva, energètica… per gaudir en petites dosis per esmorzar o berenar.


Nueces de calidad km0 / nueces de proximidad / venta de nueces online / web para comprar nueces


Ingredients

160 grams de llet evaporada

20 grams de mel

80 grams de xocolata negra per fondre

100 grams de mantega de nous.


Elaboració

En primer lloc cal preparar la crema o mantega de nous, també es pot fer amb altres fruits secs, però si t'agraden les nous no deixis de tastar aquesta crema per untar, és diferent, i tremendament deliciosa.


Veuràs als ingredients que en lloc de nata, com es fa habitualment, hem utilitzat llet evaporada per fondre la xocolata. Utilitzem sovint la llet evaporada quan volem fer salses o altres receptes amb menor contingut en matèria grasa, ja que com sabeu, la llet evaporada és llet de vaca reduïda, amb menor contingut en aigua (major concentració de proteïnes), per la qual cosa en té més cos, és més densa i aporta bon gust.


Pel que fa a la xocolata, es pot fer aquesta crema amb xocolata negra o amb xocolata amb llet, la que us agradi més. Així que al gra, l'elaboració d'aquesta Nocilla o Nutella de nous és molt senzilla.


Posa en un cassó la llet evaporada i la mel, barreja-ho amb les varetes i posa-ho al foc, a temperatura suau. Mentre es va escalfant, trosseja la xocolata i incorpora-la a la llet evaporada, vés movent amb les varetes perquè la xocolata es vagi fonent i integrant.


Retira del foc quan obtinguis una crema de xocolata densa, aleshores incorpora la meitat de la crema de nous, barreja bé fins que s'integri, i afegeix la resta de crema, torna a barrejar.




Nueces de calidad km0 / nueces de proximidad / venta de nueces online / web para comprar nueces


16 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page