top of page

Els beneficis de menjar nous cada dia

Updated: Nov 17, 2021

La civilització mesopotàmica va començar a plantar noguers fa uns 7000 anys. Des de llavors, les nous van ser considerades pels romans com l'aliment dels déus i es van utilitzar en diverses receptes, postres o licors.


Nueces de calidad km0 / nueces de proximidad / venta de nueces online / web para comprar nueces

 

Beneficis de la salut

La ciència atribueix molts beneficis per a la salut al consum de nous. Recolza els sistemes cardiovascular, nerviós, digestiu i reproductiu, i millora el son i la memòria. És un aliment molt nutritiu i energètic, ja que pot reemplaçar altres aliments i té sacietat, és adequat per a dietes d'aprimament. A més, les nous augmenten els nivells de serotonina, reduint així la gana i fent-nos sentir millor.


Font de nutrients i antioxidants.

La nou és el fruit sec amb més antioxidants. Aporta una varietat de minerals, com potassi per promoure el desenvolupament muscular, zinc, magnesi i fòsfor per interferir amb el sistema nerviós. És conegut pel seu contingut en vitamina B, com la vitamina B1 o tiamina i B6 o piridoxina, que afavoreixen el funcionament normal del cervell i els músculs.


Composició lipídica

El que els fa tan especials és la combinació del seu perfil lipídic amb greixos i àcids poliinsaturats, cosa que és molt interessant. El 90% del seu greix és insaturat, que conté àcids grassos poliinsaturats, com omega-6 i omega-3, que poden protegir el cor. En una porció de 25 grams de nous, podeu obtenir 1,61 grams d'omega-3, que cobrirà la ingesta recomanada d'1,6 grams per dia per a homes i 1,1 grams per dia per a dones.


Els àcids grassos de l'àcid alfa-linolènic (omega-3) i de l'àcid linoleic (omega-6) tenen efectes beneficiosos sobre els lípids sanguinis, reduint el risc d'arteriosclerosi i millorant la circulació.


Seguir una dieta mediterrània rica en 30 grams de fruita seca (almenys la meitat dels quals són nous) pot reduir el risc de malalties cardiovasculars en un 30%.



El millor que pots fer per la teva salut és afegir Nous Panadés en la teva dieta diària.



Nueces de calidad km0 / nueces de proximidad / venta de nueces online / web para comprar nueces

12 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page